CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS

Tuesday, September 1, 2009

JanJikU

layakkah aku digelar teman???
layakkah aku digelar kawan?
atau layakkah aku digelar sahabat???

selama ini
kau bersabar dengan karenahku...
selama ini
kau selalu mendengar ceritaku...
selama ini
kau selalu mendoakan aku dan
selama ini juga
kau selalu menasihatkan aku...

tapi kni kau sudah tiada lagi..
kau pergi meninggalkan aku..
kau pergi tanpa memberitahuku..
kau mengikut kata hatimu...

mengapa kau lakukan aku seperti ini????
adakah kerana kau sudah tidak sudi berkawan dengan ku lagi??

kembalilah engkau menemaniku...
kuimpikan kita menjadi seperti dahulu..
kau yang selalu bersabar dengan karenahku..
kau yang selalu mendengar ceritaku...
kau yang selalu mendoakan aku...
dan kau yang selalu menasihatkanku...

aku berjanji dengan diriku sendiri...
yang aku akan sentiasa menjadi teman, kawan dan sahabatmu...
itu JANJIKU....

cz say : puisi nie ditujukan khas kepada semua kawan-kawan yang mengenali cz...

Wednesday, August 26, 2009

cinta vs sayang

salam semua...sekejap saja masa berlalu, alhamdulillah dah masuk 5 hari umat islam di seluruh malaysia berpuasa...berbuka ape lah korang semua hari nie??mesti meriahkan??nak-nak yang tinggal ngan keluarga..maunye makan sampai cekang perut-perut tuh..hehe tapi bagi aku dan saper-saper la yang merantau nie..(ala-ala overseas lak) makan pun ala-ala kadar jer...tapi bukan la roti kering jer...tapi menjimatkan..hurmm..dah la aku tak nak mengarut lebih-lebih pasal nie....actually untuk entry kali nie aku just nak share la pasal benda yang melibatkan hati and perasaan sikit....
sebenarnya aku ada mengenali seseorang nie...sudah hampir setahun kami berkenalan....walaupun hubungan yang terbina hanya atas dasar kawan sahaja tapi aku tak dapat lari dari merasakan yang aku sudah jatuh cinta dengannya....tapi disebabkan aku mungkin sedar siapa aku yang hanya tiada apa-apa jadi aku rasa aku tak pantas untuknya...dia juga tahu yang aku terlalu sayang dan cintakan dia tapi....dia hanya sayangkan aku sebagai seorang kawan sahaja tak lebih dari tuh...tapi bagi aku, ianya bukan satu halangan untuk aku terus mencintai dia....aku tetap masih setia menunggu cinta darinya...tapi korang rasa bodohkah aku menagih cinta yang belum tentu pasti akan jadi milik aku???salahkah kalu aku bertindak demikian???luluh dan hancur hati aku tatkala menerima mesej daripadanya yang mengatakan dia sudah pun attached dengan seseorang.....rasa gelap dunia aku buat sementara...aku ingat dengan mengambil hatinya...tanya kabarnya selalu, aku dapat memenangi hatinya..tapi aku silap...aku penah cuba untuk melupakannnya tapi aku tak boleh...hanya seminggu perasaan benci menguasai diri aku tapi slps tuh aku mulai rindukannya....aku pun tak paham apa yang dia nak dari seseorang yang mahu jadi pasangannya....kadang-kadang rasa diri nie hina sangat...aku seolah-olah seperti melukut di tepi gantang....rasa seperti tak di hargai pun ada...malam hari isnin lepas aku ada ketemu dengan dia yang kebetulan datang ke ipoh.....sudah lama sangat aku tak jumpa dengannya aqhirnya dapat juga aku menatap wajah yang selama ni aku sangat-sangat rindui....dan pada malam itu juga aku dpat tahu yang dia baru saja break dgn psanganya....dia srik untuk bercinta lagi..tapi mulut hanya boleh berkata-kata tapi hati tak ada siapa yang tahu...ahhhh aku dah malas nak amek pusing lagi dengan masalah-masalh yang macam nie...wlaupun kadang aku rasa aku perlukannya dalam hidupaku...kerana dia lah yang banyak bagi motivasi, nasihat kepada aku...aku senang berkwan dengannya..tapi semua tuh tak mungkin jadi kenyataan dan aku mesti terima kenyataan sekiranya ada jodoh antara aku dgn di ada la kalu tidak..hurmm....apa-apa pun life must go on right???we have to choose what is the best in our life....salam.

Sunday, August 23, 2009

Aku Demam + Ramadhan



assalamualaikum w.r.t....
sebelum tuh aku rasa masih awal lagi untuk aku
mengucapkan....selamat menyambut RAMADHAN AL-MUBARAK....semoga puasa korang semua termasuk aku skali la dapat dilakukan dengan sempurna...amin...
btw seribu kemaafan aku pinta kepada semua kerana lama tak update blog..biasala busy dengan toturial la..latihan la..macam2 la..so paham2 la rasa malas sangat nak mengadap laptop...kalu buka pun kejap jer pastuh, ttp..hehe..bulan posa kali nie betul-betul la menguji kesabaran aku(cewahh..macam besar ja salah)...mana taknya kalu edan coba 1 hari sebelum posa hp dia kena serang oleh virus vavi, tapi aku plak di serang demam + virus vav
i edan coba...actually khamis malam tuh aku kuar pegi makan ngan member-member aku..masa nak kuar umah tuh rasa rintik-rintik tapi ingat tak akan lebat la..skali masa ngah makan kat kedai tuh..hujan turun punya la lebat...aku dah risau dah nak balik macam ner...member aku tuh very the alert..bak kata pepatah.."SEDIAKAN PAYUNG SEBELUM HUJAN"....aku mesej la roomate aku suruh dia hantarkan payung then macam nak tak nak jer..so xperla(ko minta tolong aku nanti aku tak nak tolong..huhu jahat kan)...lepas habis makan kami still lagi kat kedai makan tuh..agak-agak la korang takkan aku nak menempek kat kedai tuh sampai pagi kot...huja pun tak stop juga..so aku decide nak reeedahhh ajerr(ala-ala nadia AF5 sebut...)huhu balik tuh basah juga la..kepala rasa pening-pening juga tapi aku tak mandi..ha esok tuh rasakan la..mengetar badan uols..tapi pagi tuh gagahkan diri pegi kelas..alhamdulillah la dapat bertahan sampai hbs kelas 1230pm...balik terus tido sampai jumaat pun tak pergi..(bersebab okay..)....then ptg tuh aku balik png coz 1st sahur kan nak la sahir ngan family..actually bas aku kul 630pm but as usual la lambat dia sampai pukul 730pm..nasib laju dia bawa so sampai png dlam pkul 10pm juga la...ingat nak singgah KM la..destinasi wajib kalu balik sebelum sampai umah..huhu tapi memandangkan aku nie kurang sihat kami decide balik terus la...malam tuh badan aku punya la pns..sampai 39 darjah celcius..huhu selubung ja kat umah tuh..nasib ada mak aku..hehe pegi amik ubat pagi sabtu tapi tetap posa okai..lps buka posa mkan ubat terus ok..nie pun masih lagi rasa sikit2 lagi..huhu..


nie la aku msa demam..huhu dengan cool fever bagai kat dahi..tapi hampeh...sian kan..


cz say: Nasib baik la dapat posa wlaupun demam panas..huhu

Monday, August 17, 2009

bus buruk....

hari nie isnin 17 ogos 2009...hari baru bagi setiap hari..hurmm petang anie aku free coz memang tak da kelas pun petang isnin nie so sempat juga la aku nak meninjau-ninjau blog-blog orang and menghapdate blog aku..huhu
minggu nie aku balik penang coz ada barang tertinggal...rasa lama sngt dah aku kat ipoh nie walaupun baru 2 minggu aku kat sini..hehe boring sgt-sgt..tak tau nak buat apa...so habis ja kelas pukul 430pm jmaat lps terus balik png..(tapi bus pkul 700pm)..hehe sampai penang dalam kul 10pm..hurmm macam biasa la choq la yang datang menjemput aku..
actually aku nak kongsi la skit ngan korang-korang semua pasal apa yang jadi kat aku semalam masa OTW balik ke ipoh nie..memang menyakitkan hati aku sngt-sngt...macm nie, tiket aku untuk balik ipoh jam 7.45pm..tapi korang paham-paham la kan jam melayu macam ner..mesti lambat punya...aku kuar umah jam 630pm dalam keadaan hujan lebat
juga la masa tuh(nasib naik kete..tq choq)....then sampai bus terminal lebih kurang jam 700pm..masa otw tuh muka nie ceria and gembira bagai la


yeaa..nak balik dah...huu O.V.E.R.

aku pun naik ke kaunter ngan choq coz nak amek num bus pastu perut aku lak lapar..dah berdondang sayang dah kaedahnya..aku ajak la choq lepak kat kedai mamak atas terminal sg nibong tuh...order la aku nie teh ais ngan mee goreng(sdp dulu pnh mkn dah..hehe)..choq minum teh tarik ja coz demam( patut kuarantin ja..hehe)..aku order tuh coz jam ma
sih awal lagi..sekitar jam 715pm macam tuh la..so aku pikir sempat la nak makan kan..sembang punya sembang..mee aku tak sampai-sampai lagi..perut dah lapa dah la hujan...cuba korang bayangkan orang yang sampai lambat dari aku dapat dulu..sapa tak angin??nie betul-betul mencabar aku..uhu sambil-sambil dok membebel tuh sempat juga la aku tengok jam...dah pukul 740pm, bus aku 745pm...so aku pun amek keptsn cancel ja mee aku tuh..aku pgl la mamak tuh..."mamak cancel mee tadi, dah lambat"...dia pun buat muka la kat aku..hello ko tu yang lembab buat keje nak jeling orang...P**i sangat ok!!! aku dengan hampa dan geram terus blah...


nasib aku tak bertukar jadi hell boy..huhu

macam aku cakap tadi la..janji melayu bus aku sampai kul 800pm then bertolak kul 815pm..tnggu saper tah lagi yang tak naik-naik...dah tau bus pukul bapa dtg la awal sikit..menyusahkan orang betul....then lps semua ok..bertolak la...aku pun dengan sng hatinya la nak tido..huhu lps terjaga tuh aku sedar-sedar bus tuh masuk parit buntar aku pun tak kisah la coz bus tuh memang slalu masuk sn pun amek orang tapi aku hairan juga bus dah penuh nak amek saper lagi...korang tau rupa-rupanya dia bawa kami semua nie pergi bengkel bus nak betulkan break katanya...tension aku tak tau nak cakap la time tuh....lebih kurang 1/2 jam kat situ..buat apa pun tak tau...dah la bertolak lewat...snggah plak kat situ....yang buat aku lagi bengang tuh dia suruh tukar bus...kalu buat dari tadi kan senang!!! tak der la menyusahkan orang tunggu lama-lama dlam bus tuh...pukul 10pm masih kat situ lagi...tak ker gila...
bus yang kena tukar pun ala-ala bus rombongan cik kiah ke sukan KOMENWEL....dengan aircond tak sejuk rasa angin saja..berpeluh-peluh aku kat dalam tuh...ayoooo betul-betul bengang la aku malam tadi...sepatut sampai jam 1030pm..disebabkan masalah tuh aku smpi 1230am...nasib kelas tak der pagi tuh..tdk mampos aku...hurmm


cz say : Dah tau bus tuh prob jgn la guna tukar bus lain..menyusahkan saja..ERA MESRA SDN
BHD




Wednesday, August 12, 2009

moto berpenyakit.....

seharian yang agak memenatkan bagi aku hari nie...kelas bermula jam 1030am sampai la 330pm...agak memenatkan juga la dengan cuaca kat ipoh nie panas tersangat...aku dah rasa macam dalam ketuhar dah..huhu dah la panas kat luar, ingat dapat la menyejukkan badan bila sampai dalam kelas tapi ibarat lari mulut buaya nasuk mulut naga..hahah kat dalam kelas aku tak ada elektrik..arghhh tension gila....macam pergi sauna dah..nak blaja pun rasa x selesa...berair atas bwh...maka terserlah lah natural beauty masing-masing...mana tak nye...make up bagai nak rak cair dek kerana tak ada letrik..amek ko...(tapi bukan aku ok...)heheh...
tapi tuh suma dugaan orang cakap...susah-susah dahulu senang-senang kemudian....mana tau satu hari nanti dapat keje bagus ha ko pasang la bapa banyak aircond yang ko nak kan...huhu biar macam kat kutub utara sejuknya tuh...dah aku bukan nak crita pasal suma tuh...panjang sgt aku rasa mukadimah aku nie..hahah aku nak tanya korang la....kalu korang la, orang bagi kat korang moto vespa korang naik tak??naik pergi mana-mana la..kolej ker...u ker..mana-mana jer la..korang nak???nak??? mesti tak nak kan....yer la moto vespa apa class kan zaman skarang..skarang zaman LC, NOUVO, JILERA dll la..aku pun bukan kaki moto sangat cuma kali ne aku tertarik ngan satu benda nie...


cantek tak moto nie??huhu



cube korang tengok moto kat atas tuh...kalu korang sanggup tak nak naik moto yang dah di make overkan sedemikian rupa..hehe mesti malu kan??tapi ada juga orang yang tak malu n they proud with it....moto vespa nie aku jumpa masa otw balik dr kampus tadi..masa ngah jalan ngan member-member aku nun dari jauh dah nampak "berseri-seri" dah..huhu aku pun apa lagi capture la untuk tontonan korang...kadang-kadang tertanya juga aku sendiri..apa diaorang rasa yer bila naik moto nie..kalu yang original kaler takper nie dah macam kena sopak..ha jangan H1N1 sekarang nie....tapi at least dia tak malu dengan apa orang cakap..vespa nie kan lebih kurang macam warisan la juga kan..bukan senang orang nak ada skarang nie..aku rasa kalu nak beli macam nie pun susah nak ada lagikan???....
so kepada tuan yang empunya vespa nie..aku mohon sembah maaf la yer coz moto ko nie jadi bahan blog aku mlm nie...macam dia baca jer blog aku nie kan??actually nak tulis panjang lagi tapi esok klas aku pagi kul 8am..so yang nie jer la untuk kali nie...salam semua...

cz say : kalu aku naik mesti kena pakai baju yang ala-ala 80-an kan..baru ada classss apa lagi kak ross...huhu

Sunday, August 9, 2009

aku ke kinta city IPoh

hai semua....
last day 8 july 2009 aku ngan member-member aku ida
and fiza goes to jusco kinta city...biasa la hari minggu berjalan-jalan cari pasal..haha tak da la kita orang pergi beli barang-barang peribadi la....dah seminggu dok kat ipoh nie ada barang yang tak beli lagi....huhu aku kuar umah dalam kul 1pm...bangun tido pun pukul 12pm huu..letih sgt-sgt smlm tuh..ha bangun pun lambat uols...huhu
sampa
i ja kat jusco terkejut aku kete punya la banyak..biasa la kat ipoh nie..shopping complex kat situ jer...org ipoh ckp kalu shopping kat situ kira branded l a..padahal bagi aku biasa jer...huhu tak banyak la barang kat situ..baik kat penang best..(nak promote juga..)huhu tapi betul la tempat sendri rasa lagi best dr tempat orang..huhu masuk ja dalam jusco pusing-pusing then singgah padini..nak beli baju la katanya tapi hampeh..semuanya tak cantek langsung..tak banyak pilihan..tension jer aku...ntah la kali nie aku tak beli baju ingat nak beli kat png nanti..huhu byk skit choice...walla...dah lama pusing perut pun dah berbunyi yer la bangun tido lambat then terus kuar breakfast pun tak sempat mema ng lapo la...kami decide makan kat secret recepi..huh skali skala katakan..hhuhu

secret recipe kinta city..ipoh..

actually aku nak makan nasi ayam black paper
kat situ..tapi aku tukar menu.....huhu aku makan spageti meats balls ngan ice lemon tea..huhu fizah ngan ida makan grilled black paper chicken rice..


nie la grilled black paper chicken rice..sedapkan..yummy...


nie la yang aku makan..spageti meatballs..tgk tuh ade cheese lagi..

lepas dah habis makan-makan..aku meneruskan lagi misi aku..cewah macam nak pegi perang lak..huhu ada lagi benda yang tak dibeli...kami masuk dalam jusco...tapi pakaian kat dalam tuh hampeh tak elok juga walaupun ada diskaun sampai 70%....tapi aku dr sebelum nak pegi lagi nak beli minyak wangi hypnose..then round-round la kat area minyak wangi..serius uols memang wangi..banyak kali pikir nak beli ye la bukan murah mahal..branded punya..lancome tuh..huhu aku tny member-member aku then semua a syik cakap kalu tak beli nyesal..then aku beli la..hahhah....

nie la my new perfume..hypnose from lancome..hhuhu RM100++


nie antara barang-barang yang aku beli..huu

selain dari bar
ang-barang atas tuh..ada la lagi yang aku beli macam biskut, maggi dll..huhu banyak sangat nak masukkan kan..huhu tak sempat...lepas habis semua barang kami balik lebih kurang jam 7-00pm..sampai umah lebih kurang 8.00pm...sebelum mandi tuh sempat juga la aku wat kira-kira pasal bapa banyak dh aku belanja..korang tau bapa????
RM300 lebih..ha amik..huhu terkejut aku...tapi skali skala..haha

ida @ norida..



fizah @ meela...


cz say: penat gila balik tuh sampai sakit kaki..huhu


Thursday, August 6, 2009

MJ- you are not alone...



video



Michael Jackson - You Are Not Alone

Another day has gone
I'm still all alone
How could this be
You're not here with me
You never said goodbye
Someone tell me why
Did you have to go
And leave my world so cold

Everyday I sit and ask myself
How did love slip away
Something whispers in my ear and says
That you are not alone
For I am here with you
Though you're far away
I am here to stay

You are not alone
I am here with you
Though we're far apart
You're always in my heart
You are not alone

All alone
Why, oh

Just the other night
I thought I heard you cry
Asking me to come
And hold you in my arms
I can hear your prayers
Your burdens I will bear
But first I need your hand
So forever can begin

Everyday I sit and ask myself
How did love slip away
Then something whispers in my ear and says
That you are not alone
For I am here with you
Though you're far away
I am here to stay
For you are not alone
I am here with you
Though we're far apart
You're always in my heart
And you are not alone

Whisper three words and I'll come runnin'And girl you know that I'll be there
I'll be there

You are not alone
I am here with you
Though you're far away
I am here to stay
You are not alone
I am here with you
Though we're far apart
You're always in my heart

You are not alone
For I am here with you
Though you're far away
I am here to stay
For you are not alone
For I am here with you
Though we're far apart
You're always in my heart

For you are not alone






aku dalam delima..tolong....

hai..hampir seminggu aku kat ipoh nie yer la sambung balik stdy yang dah aku tinggalkan selama 2 bulan lamanyer..huhu (bosan gila cuti lama)...balik ke ipoh hari tuh my mom yang hantar ngan my brother...rasa macam malas lak nak pegang pen, ngadap buku-buku, main ngan angka yang berjuta-juta..hehe tapi nak tak nak kena la juga..aku kat sini bukan nak cita pasal stdy tapi ada juga la berkenaan dgnya..huhu aku sebenarnya nak minta pendapat korang semua...untuk pengetahuan korang semua..aku sepatutnya menamatkan pengajian aku hujung tahun nie..tetapi di sebabkan jadual waktu aku clash aku terpaksa xtend satu semester lagi..yang mana semester depan tuh aku hanya amek satu subjek jer...aku rasa tak ada semangat jer nk stdy..rasa macam nak berhenti stdy pun ada la...sampai macam tuh skali la aku pikir..sedih sangat-sangat uols....aku dah bincang ngan ketua akademik aku pasal hal nie..aku ingat tak nak la xtend coz of 1 subject only tapi tetap tak boleh...dia cakap jadual waktu tak boleh nak ubah dah...aku dah tak tau nak buat macam mana lagi...untuk pengetahuan korang aku penah carry satu paper and sebab tuh la ku jadi macam nie...aku redha ngan semua nie tapi masalahnya sekarang aku tak tau macam mana nak bagitau kat mak aku pasal hal nie...harap korang semua dapat tolong aku...kesian kat dia..2 3 hari nie kepala otak aku serabut sangat-sangat...dah la kawan kat ipoh nie pun kurang..bukan tak ada tapi kawan-kawan aku kat sini(ipoh) tak sama ngan kawan-kawan aku kat kampung....edan...danial..choq..erdaus..mat rodin yang slalu support bila aku ada masalah...aku dah tak tau uols nak buat macam ner lagi...korang tau masa aku ngah bincang ngan ketua akademik aku..bila dia cakap yang "kamu nie saya tengok lemah sikit, tapi kamu ada inisiatif nak belajar. kehadiran bagus"...time tuh aku rasa dunia aku jadi gelap tetiba..yer la sedih sgt..air mata tuh dah bergenang di kelopak mataku yang cantek nie...hahah tapi apa-apa pun aku trima ksh sgt-sgt kpd sesapa yang sudi bg pendapat, nasihat atau apa-apa la kat aku..aku nie jenis yang cpt give up...so aku harap korang dapat la tolong aku k...




ku mengharapkan sinar yang cerah dalam hidupku.....tapi ianya menjadi mendung tatkala ku ingin merasainya...


cz say: Ada hikmah disebaliknya....

Friday, July 31, 2009

Aku & padi

hai semua..
2 hari lepas aku dengan member aku choq macam
biasa la dengan rutin harian kami di sebelah petang, apa lagi kalu tak meronda-ronda amik angin petang katakan....huhu korang nak tau tak, walaupun sesetengah orang cakap kat kampung nie tak best dek kerana tak ada bangunan besar-besar dan sebagainya lagi la tapi bagi aku best la walaupun kadang-kadang tuh rasa malu sikit..hehe bkn malu sebab apa, malu sebab.....kuang..kuang...memang rugi bagi sape-sape yang tak ada kampung tuh kan..(siannya..huhu) ok back to the main topic aku kali nie..actually aku nak share ngan uolls semua pasal apa aku buat petang tuh..nak di jadikan cerita, aku selalunya kalu kuar petang-petang mesti lepak kat depan umah choq saja tapi hari tuh angin pa tah rasa nak jauh sikit kan..huhu aku pun ajak la choq lpk tepi laut @ pantai malindo..huhu (CLASSS NAMA..HUHU)..tapi aku biasa la dengan otak seminit aku, otw nak ke pantai tuh aku nampak ada orang tengah mesin padi yang kebetulan sekarang nie memang musim orang amek @ menuai padi...oleh kerana lama sangat tak tengok orang mesin pado aku jadi teringin sangat nak tengok..ha apa la aku ajak la si choq pi tengok....best gila tengok bila time padi di masukkan ke lori then bila mesin tuh ngah mesin, punya la banyak burung-burung turun cari makan di sambut pula dengan angin yang ala-ala sepoi bahasa..perghh memang best la tak dapat aku nak imaginekan untuk korang suma...apa-apa pun buat tatapan korang aku letakkan a few of the pictures yang sempat aku capture masa tuh..huhu




nie pokok padi sebelum kena "caras" dengan mesin..huhu


aik??dah hilang..huhu nie la keadaan selepas padi di mesin..padang jarak padang terkukur daa...




masa nie padi yang telah siap diambil dimasukkan ke lori..penuh sampai jatuh ke tanah..huhu

nie pokok padi yang tak berapa nak masak....huhu hijau lagi..



nie la model paling laris abab nie..hahah amacam ok tak pic aku yang nie...sempat lagi pose masa nie..huhu


nie tangan choq..selaku duta padi bukan beras okay..huhu


cz say: sekali sekala tengok benda-benda macam nie..boleh tenang fikiran juga..huhu






Wednesday, July 29, 2009

Hilangnya sebutir permata.....

malaysia sekali lagi dikejutkan dengan pemergian seorang pengarah filem dan iklan terkenal YASMIN AHMAD...beliau meninggal akibat strok...koma selama tiga hari slps pengsan di sri pentas tv3 semasa membentangkan kertas kerja bersama-sama dato siti serta suami dan beberapa yang lain...walaupun telah seminggu beliau meninggal dunia tapi belum terlambat untuk aku menulis mengenai beliau iaitu seorang yang aku begitu kagum dengan setiap hasil karya sentuhannya...


aku memang minat gila dengan filem-filem yang beliau buat seperti sepet,gubra,mukhsin dll....sesetengah member aku ckp filem-filem dia buat xde nilai..tapi bagi aku ianya sarat dengan mesej-mesej yang boleh membuat jiwa kita meruntun tiap kali melihat hasil beliau...tapi kini semua tuh hanya tinggal kenangan...tak ada lagi iklan-iklan hari raya hasil sentuhan beliau yang akan menghiasi kaca tv kita...walaupun masih kaget dengan pemergian beliau..kita yang hidup ini mesti teruskan hidup....YASMIN, jasamu akan dikenang sampai bila-bila..mudah-mudahan rohnya akan di cucuri rahmat..al-fatihah
belangsungkawa YASMIN AHMAD
1958-2009

cz say: Yang patah akan tumbuh, yang hilang akan berganti tapi perginya beliau tiada ganti....semoga kamu damai disana..amin


Thursday, July 23, 2009

helmet oh helmet.....

Semalam lebih kurang pukul 9pm aku ngan member-member aku choq n mat rodin a.k.a Sia Leng Hong(nama baru tuh..) macam biasa la lepak kat km @ kassim Mustafa…macam biasa la slalunya aku yang ajak diaorang lepak kat sn tapi hari tuh si choq yang ajak so ok jer la…if aku ja slalu ajak di katanya pula aku yang slalu ajak(melampau tuh..)…then seperti yang di plan tepat pukul 9pm(tapi bukan slalu pun) choq pun sampai la kat umah aku coz sblm nak mai tuh dia ada msg gtau yang dia nak amek aku..huhu( jimat minyak aku…kikik) aku ngan dia p dulu sbb mat rodin ada hal apa tah (bz slalu kalah YB)…dia suruh kami p dulu…sblm sampai KM aku suruh la choq dropkan aku kat depan 7E dulu coz aku nak beli topup (lama dah tak topup…) and aku suruh la dia p parking moto dulu…selesai beli topup kami terus p KM cari tempat…takut-takut xder tempat (famous kew KM tuh uolls???)huhu lps stgh jam si mat rodin pun sampai dari jauh dah nampak dia tergedek-gedek mcam itik kena tggl laki(itik ade laki kew??)haha…jgn marah sia…kitaorang lpk2 kat situ macam-macam benda la yang di bincang..tapi yang plg penting buat vogue kat Km tuh kan..yang adooo..hahha….then lbh kurang jam 12am mat rodin ajak balik so aku ngan choq pun ok jer la..takkan nak dok kat situ sampai pagi??( tau la Km tuh 24 jam tapi jgn over ok)…nak di jadikan cerita masa sampai ja kat moto choq cakap “hery (nm lama i..huhu) helmet hang mana??serius xda” then aku pun tgl la mana tau choq main-main..bkn leh cy sgt dia tuh…skali aku tgk betul xda..berderau darah (nasib xda drh tggi tdk dah goal..hehe)..memang mencarut habis la aku time tuh..memang sial sapa yang amek helmet aku tuh..geram betol aku…bg mengkonfemkan yang helmet aku tuh betul-betul hilang choq pun jalan la keliling tuh kot-kot ada tapi wat pnt ja..(hello choq pencuri pun dh pandai skrg okeyy)..korang bygkan la helmet aku tuh bukan la zantek mana pun(tapi elok lagi la)…nk kata da berlian xda la plak aku tgk…nak kata bau wangi x juga(busuk ade la..hahha)…tapi boleh hilang…aper punya manusia la yang curi tuh…menyumpah seranah aku kat pencuri helmet tuh…masalahnya kalu helmet tuh aku yang punya tak per la nie abg aku….dah la esok dia nak pakai pegi keje…mlm tuh nak balik umah..ha free hair la I mlm tuh..(best sejukkk..hehe) balik tuh lps-lps gtau kat my mom helmet hilang ha apa lagi uolls…forum perdana la aku tgh2 pagi buta tuh..huhu tapi aku dengan selamba menjawab “benda dah nak hilang nak wat macam ner??supa hilang ketoi mas aihhh…”huhu…(nak menang juga..) tapi aku dah ganti balik helmet yang hilang tuh..beli lain…kalu tdk lagi tuh la my mom dok bising...


Nie la helmet yang aku beli td ganti yang hilang tuh..ok x??hahaha

Tapi aku memang geram sangat-sangat dengan pencuri helmet aku tuh..aku nak wat semayang hajat biaq dia mati kena langgar lori voley??huhu guro ja..aku tak da la jht smpai macam tuh ok..masih berhati perut..huhu...


Kalu aku pakai helmet macam nie p kedai mmk ok x?agak2 korang ada tak orang nk curi??heheh

Cz say : kena kunci helmet dah lps nie..huhu

Monday, July 20, 2009

ku ke uDara Lagi.....

Hai semua…

Setelah hampir 4 bulan(hentam ja nie..heheh) cz mendiamkan diri dari kontroversi akhirnya dia muncul kembali..(hahah perasan la plak)…tak da la…mendiamkan diri dari terlibat dengan penulisan kat blog nie la..btw im so sorry coz dah lama sangat tak muncul dengan entry-entry yang baru…al maklum la kan seperti yang dah cz maklumkan sebelum ini di entry yang lps…huhu so hari nie cz kembali dengan cerita-cerita yang baru…..kuang-kuang…so cz pun tak nak la berpanjangan lebaran(bahasa baru..huhu) dengan mukadimah yang panjang-panjangkan…cz pun tak mau la nanti si COBA cakap mukadimah lebih dari sudu..hahah

Ok lah untuk permulaan entry kali nie cz nak story la sikit pasal hari nie…sekarang nie cz masih lagi bercuti tanpa gaji(memang tak kerja pun…) cuti semester la katakan…2 bulan beb lama tuh..dok kat umah makan..tido tuh ja la keje cz sepanjang cuti nie…nyesal lak tak minta kerja tidak ada juga duit…hehe badan pun rasa kembang semangkuk dah nie..asyik makan ja….huhu yang paling penting cuti nie semua member-member cz balik so apa lagi BERJAIHO la kitaorang…masa tuh masih ada chenelle, antz…sekarang dua orang tuh dah balik uni masing-masing so tinggal la cz ngan member-member yang sedia ada…cz plak tinggal lagi 2 minggu nak masuk study balik…rasa tak sabar pun ada, malas nak balik pun ada…tapi kena balik juga,,hehe hurmm hari nie cz ngan member-member iaitu edancoba aka kak ros(nama kampung sgt…), and choq’q (pandai-pandai la sebut yer..heheh) melawat QB…plan asalnyer nak tengok wayang edancoba ajak..masa dia kol cz Tanya itu dan ini cz just iakan jer coz tak nak la menghampakan perasan ratu kebaya kita ituh..(wow.) tapi masa dalam keta, cz ada la gtau kat coba yang I only have RM10 in my wallet…nak tengok wayang apa kejadahnya macam tuh…oh no..no…(memang tak da mood nak tgk wayang time tuh…) manakala si choq’q pun menghadapi situasi yang sama..tapi dia just drive ja…then sampai ja kat GSC dah dok beratur dah nie…keluar balik (bkn keluar QB, tapi keluar barisan ja)..huhu coz cancel nak tengok wayang kerana keadaan tak mengizinkan (paham-paham la yer kenapa)..hahah cz takut la juga mana la tau si coba tuh marah ke aper ke…tapi dia cool ja (wanita tabah…)hahah cz cakap kat dia minggu depan la baru kita tengok wayang then dia cakap ok….(sorry ya kak ros..hehe)apa lagi we all cuci mata la kat QB tuh…banyak outlet yang tengah diskaun sekarang…tapi duit tak ada…tengok ja la…masa tengah dok pusing-pusing kat dalam tuh, macam-macam orang, ragam fesyen semua ada la….yang ok tuh ok la tapi yang tak ok tuh macam na????ha jawab dik nun oi…tapi yang penting cz ngan geng tetap malatop..hahhah (jangan perasan ya coba and choq’q)….lps penat pusing singgah foodcourt nak makan coz perut pun dah dok nyanyi..cz ngan edancoba makan chicken chop yang ayamnya ala-ala punggai kat muka orang mau pengsan orang tuh…nah besar gedabak..hahha choq’q makan bauhulu(asalnya bau dulu kot..) saja..diet ker choq’q???….tapi chicken chop tuh bukan sorang satu okey..cz share ngan edancoba…yang best coba belanja…( tq kak sayang u…) lepas habis semua aktiviti kat QB tuh kami pun berangkat la ke karoke dimana tempat tuh la we all slalu menyumbangkan lagu..huhu tapi nyanyi tak banyak pun..penat la…yang penting choq’q and kak ros nyanyi lagu rock tuh…hahha memang lawak gila la…choq’q sampai suara jadi macam ayam tertelan batu dah…hahhaha habis ja karoke cz ngan diaorang terus balik tapi tak sampai rumah lagi, singgah KM dulu lepak-lepak then baru balik rumah..huhu KM tuh mesti jadi destinasi wajib bagi cz ngan member-member bila balik ja cuti..huhu (boh ganja pa mamak tuh)..hahah.enjoy sangat hari nie walaupun mood kurang baik..


cz says : Nampak sorang pompuan yang tayar spare banyak kat pinggang tapi perasan cantik masa kat foodcourt….huhu

I'm Back.....



Assalamualaikum….w.r.t…..

Panjang salam aku buat kali nie…huhu lama beno aku tak taip entry baru..memang terlalu lama…idea berkepuk-kepuk kat kepala nie nak tulis tapi entah la, mood tak datang lagi(macam lagu dina tuh…huhu) sampai kadang-kadang tuh bila sentuh ja bab-bab blog ngan member-member aku, ha mula la diaorang ckp..”awat lama hang tak tulis entry baru cz, dok BBQ situ la”(EDAN COBA ja yang slalu bising orang lain tak pun..huhu)….ha tuh la yang slalu aku kena tiap kali sentuh bab nie..huhu tapi nak buat macam mana…hmm….lagi satu mungkin sebab aku kat umah tak ada tenet so susah la sikit aku nak taip entry baru nie. Sekarang kan kat kampong ngah cuti semester yang sangat-sangat la panjang(macam kubur panjang kat kedah tuh..hehe) so paham-paham sendiri la..nak bertenet kena la ke cc...huhu...TAPI....korang suma jangan la risau atau gundah gulana sebab cz akan kembali menghantui hidup anda semua..hahah...



Cz : edan coba nantikan entry cz ok…