CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS

Wednesday, August 26, 2009

cinta vs sayang

salam semua...sekejap saja masa berlalu, alhamdulillah dah masuk 5 hari umat islam di seluruh malaysia berpuasa...berbuka ape lah korang semua hari nie??mesti meriahkan??nak-nak yang tinggal ngan keluarga..maunye makan sampai cekang perut-perut tuh..hehe tapi bagi aku dan saper-saper la yang merantau nie..(ala-ala overseas lak) makan pun ala-ala kadar jer...tapi bukan la roti kering jer...tapi menjimatkan..hurmm..dah la aku tak nak mengarut lebih-lebih pasal nie....actually untuk entry kali nie aku just nak share la pasal benda yang melibatkan hati and perasaan sikit....
sebenarnya aku ada mengenali seseorang nie...sudah hampir setahun kami berkenalan....walaupun hubungan yang terbina hanya atas dasar kawan sahaja tapi aku tak dapat lari dari merasakan yang aku sudah jatuh cinta dengannya....tapi disebabkan aku mungkin sedar siapa aku yang hanya tiada apa-apa jadi aku rasa aku tak pantas untuknya...dia juga tahu yang aku terlalu sayang dan cintakan dia tapi....dia hanya sayangkan aku sebagai seorang kawan sahaja tak lebih dari tuh...tapi bagi aku, ianya bukan satu halangan untuk aku terus mencintai dia....aku tetap masih setia menunggu cinta darinya...tapi korang rasa bodohkah aku menagih cinta yang belum tentu pasti akan jadi milik aku???salahkah kalu aku bertindak demikian???luluh dan hancur hati aku tatkala menerima mesej daripadanya yang mengatakan dia sudah pun attached dengan seseorang.....rasa gelap dunia aku buat sementara...aku ingat dengan mengambil hatinya...tanya kabarnya selalu, aku dapat memenangi hatinya..tapi aku silap...aku penah cuba untuk melupakannnya tapi aku tak boleh...hanya seminggu perasaan benci menguasai diri aku tapi slps tuh aku mulai rindukannya....aku pun tak paham apa yang dia nak dari seseorang yang mahu jadi pasangannya....kadang-kadang rasa diri nie hina sangat...aku seolah-olah seperti melukut di tepi gantang....rasa seperti tak di hargai pun ada...malam hari isnin lepas aku ada ketemu dengan dia yang kebetulan datang ke ipoh.....sudah lama sangat aku tak jumpa dengannya aqhirnya dapat juga aku menatap wajah yang selama ni aku sangat-sangat rindui....dan pada malam itu juga aku dpat tahu yang dia baru saja break dgn psanganya....dia srik untuk bercinta lagi..tapi mulut hanya boleh berkata-kata tapi hati tak ada siapa yang tahu...ahhhh aku dah malas nak amek pusing lagi dengan masalah-masalh yang macam nie...wlaupun kadang aku rasa aku perlukannya dalam hidupaku...kerana dia lah yang banyak bagi motivasi, nasihat kepada aku...aku senang berkwan dengannya..tapi semua tuh tak mungkin jadi kenyataan dan aku mesti terima kenyataan sekiranya ada jodoh antara aku dgn di ada la kalu tidak..hurmm....apa-apa pun life must go on right???we have to choose what is the best in our life....salam.

Sunday, August 23, 2009

Aku Demam + Ramadhan



assalamualaikum w.r.t....
sebelum tuh aku rasa masih awal lagi untuk aku
mengucapkan....selamat menyambut RAMADHAN AL-MUBARAK....semoga puasa korang semua termasuk aku skali la dapat dilakukan dengan sempurna...amin...
btw seribu kemaafan aku pinta kepada semua kerana lama tak update blog..biasala busy dengan toturial la..latihan la..macam2 la..so paham2 la rasa malas sangat nak mengadap laptop...kalu buka pun kejap jer pastuh, ttp..hehe..bulan posa kali nie betul-betul la menguji kesabaran aku(cewahh..macam besar ja salah)...mana taknya kalu edan coba 1 hari sebelum posa hp dia kena serang oleh virus vavi, tapi aku plak di serang demam + virus vav
i edan coba...actually khamis malam tuh aku kuar pegi makan ngan member-member aku..masa nak kuar umah tuh rasa rintik-rintik tapi ingat tak akan lebat la..skali masa ngah makan kat kedai tuh..hujan turun punya la lebat...aku dah risau dah nak balik macam ner...member aku tuh very the alert..bak kata pepatah.."SEDIAKAN PAYUNG SEBELUM HUJAN"....aku mesej la roomate aku suruh dia hantarkan payung then macam nak tak nak jer..so xperla(ko minta tolong aku nanti aku tak nak tolong..huhu jahat kan)...lepas habis makan kami still lagi kat kedai makan tuh..agak-agak la korang takkan aku nak menempek kat kedai tuh sampai pagi kot...huja pun tak stop juga..so aku decide nak reeedahhh ajerr(ala-ala nadia AF5 sebut...)huhu balik tuh basah juga la..kepala rasa pening-pening juga tapi aku tak mandi..ha esok tuh rasakan la..mengetar badan uols..tapi pagi tuh gagahkan diri pegi kelas..alhamdulillah la dapat bertahan sampai hbs kelas 1230pm...balik terus tido sampai jumaat pun tak pergi..(bersebab okay..)....then ptg tuh aku balik png coz 1st sahur kan nak la sahir ngan family..actually bas aku kul 630pm but as usual la lambat dia sampai pukul 730pm..nasib laju dia bawa so sampai png dlam pkul 10pm juga la...ingat nak singgah KM la..destinasi wajib kalu balik sebelum sampai umah..huhu tapi memandangkan aku nie kurang sihat kami decide balik terus la...malam tuh badan aku punya la pns..sampai 39 darjah celcius..huhu selubung ja kat umah tuh..nasib ada mak aku..hehe pegi amik ubat pagi sabtu tapi tetap posa okai..lps buka posa mkan ubat terus ok..nie pun masih lagi rasa sikit2 lagi..huhu..


nie la aku msa demam..huhu dengan cool fever bagai kat dahi..tapi hampeh...sian kan..


cz say: Nasib baik la dapat posa wlaupun demam panas..huhu

Monday, August 17, 2009

bus buruk....

hari nie isnin 17 ogos 2009...hari baru bagi setiap hari..hurmm petang anie aku free coz memang tak da kelas pun petang isnin nie so sempat juga la aku nak meninjau-ninjau blog-blog orang and menghapdate blog aku..huhu
minggu nie aku balik penang coz ada barang tertinggal...rasa lama sngt dah aku kat ipoh nie walaupun baru 2 minggu aku kat sini..hehe boring sgt-sgt..tak tau nak buat apa...so habis ja kelas pukul 430pm jmaat lps terus balik png..(tapi bus pkul 700pm)..hehe sampai penang dalam kul 10pm..hurmm macam biasa la choq la yang datang menjemput aku..
actually aku nak kongsi la skit ngan korang-korang semua pasal apa yang jadi kat aku semalam masa OTW balik ke ipoh nie..memang menyakitkan hati aku sngt-sngt...macm nie, tiket aku untuk balik ipoh jam 7.45pm..tapi korang paham-paham la kan jam melayu macam ner..mesti lambat punya...aku kuar umah jam 630pm dalam keadaan hujan lebat
juga la masa tuh(nasib naik kete..tq choq)....then sampai bus terminal lebih kurang jam 700pm..masa otw tuh muka nie ceria and gembira bagai la


yeaa..nak balik dah...huu O.V.E.R.

aku pun naik ke kaunter ngan choq coz nak amek num bus pastu perut aku lak lapar..dah berdondang sayang dah kaedahnya..aku ajak la choq lepak kat kedai mamak atas terminal sg nibong tuh...order la aku nie teh ais ngan mee goreng(sdp dulu pnh mkn dah..hehe)..choq minum teh tarik ja coz demam( patut kuarantin ja..hehe)..aku order tuh coz jam ma
sih awal lagi..sekitar jam 715pm macam tuh la..so aku pikir sempat la nak makan kan..sembang punya sembang..mee aku tak sampai-sampai lagi..perut dah lapa dah la hujan...cuba korang bayangkan orang yang sampai lambat dari aku dapat dulu..sapa tak angin??nie betul-betul mencabar aku..uhu sambil-sambil dok membebel tuh sempat juga la aku tengok jam...dah pukul 740pm, bus aku 745pm...so aku pun amek keptsn cancel ja mee aku tuh..aku pgl la mamak tuh..."mamak cancel mee tadi, dah lambat"...dia pun buat muka la kat aku..hello ko tu yang lembab buat keje nak jeling orang...P**i sangat ok!!! aku dengan hampa dan geram terus blah...


nasib aku tak bertukar jadi hell boy..huhu

macam aku cakap tadi la..janji melayu bus aku sampai kul 800pm then bertolak kul 815pm..tnggu saper tah lagi yang tak naik-naik...dah tau bus pukul bapa dtg la awal sikit..menyusahkan orang betul....then lps semua ok..bertolak la...aku pun dengan sng hatinya la nak tido..huhu lps terjaga tuh aku sedar-sedar bus tuh masuk parit buntar aku pun tak kisah la coz bus tuh memang slalu masuk sn pun amek orang tapi aku hairan juga bus dah penuh nak amek saper lagi...korang tau rupa-rupanya dia bawa kami semua nie pergi bengkel bus nak betulkan break katanya...tension aku tak tau nak cakap la time tuh....lebih kurang 1/2 jam kat situ..buat apa pun tak tau...dah la bertolak lewat...snggah plak kat situ....yang buat aku lagi bengang tuh dia suruh tukar bus...kalu buat dari tadi kan senang!!! tak der la menyusahkan orang tunggu lama-lama dlam bus tuh...pukul 10pm masih kat situ lagi...tak ker gila...
bus yang kena tukar pun ala-ala bus rombongan cik kiah ke sukan KOMENWEL....dengan aircond tak sejuk rasa angin saja..berpeluh-peluh aku kat dalam tuh...ayoooo betul-betul bengang la aku malam tadi...sepatut sampai jam 1030pm..disebabkan masalah tuh aku smpi 1230am...nasib kelas tak der pagi tuh..tdk mampos aku...hurmm


cz say : Dah tau bus tuh prob jgn la guna tukar bus lain..menyusahkan saja..ERA MESRA SDN
BHD




Wednesday, August 12, 2009

moto berpenyakit.....

seharian yang agak memenatkan bagi aku hari nie...kelas bermula jam 1030am sampai la 330pm...agak memenatkan juga la dengan cuaca kat ipoh nie panas tersangat...aku dah rasa macam dalam ketuhar dah..huhu dah la panas kat luar, ingat dapat la menyejukkan badan bila sampai dalam kelas tapi ibarat lari mulut buaya nasuk mulut naga..hahah kat dalam kelas aku tak ada elektrik..arghhh tension gila....macam pergi sauna dah..nak blaja pun rasa x selesa...berair atas bwh...maka terserlah lah natural beauty masing-masing...mana tak nye...make up bagai nak rak cair dek kerana tak ada letrik..amek ko...(tapi bukan aku ok...)heheh...
tapi tuh suma dugaan orang cakap...susah-susah dahulu senang-senang kemudian....mana tau satu hari nanti dapat keje bagus ha ko pasang la bapa banyak aircond yang ko nak kan...huhu biar macam kat kutub utara sejuknya tuh...dah aku bukan nak crita pasal suma tuh...panjang sgt aku rasa mukadimah aku nie..hahah aku nak tanya korang la....kalu korang la, orang bagi kat korang moto vespa korang naik tak??naik pergi mana-mana la..kolej ker...u ker..mana-mana jer la..korang nak???nak??? mesti tak nak kan....yer la moto vespa apa class kan zaman skarang..skarang zaman LC, NOUVO, JILERA dll la..aku pun bukan kaki moto sangat cuma kali ne aku tertarik ngan satu benda nie...


cantek tak moto nie??huhu



cube korang tengok moto kat atas tuh...kalu korang sanggup tak nak naik moto yang dah di make overkan sedemikian rupa..hehe mesti malu kan??tapi ada juga orang yang tak malu n they proud with it....moto vespa nie aku jumpa masa otw balik dr kampus tadi..masa ngah jalan ngan member-member aku nun dari jauh dah nampak "berseri-seri" dah..huhu aku pun apa lagi capture la untuk tontonan korang...kadang-kadang tertanya juga aku sendiri..apa diaorang rasa yer bila naik moto nie..kalu yang original kaler takper nie dah macam kena sopak..ha jangan H1N1 sekarang nie....tapi at least dia tak malu dengan apa orang cakap..vespa nie kan lebih kurang macam warisan la juga kan..bukan senang orang nak ada skarang nie..aku rasa kalu nak beli macam nie pun susah nak ada lagikan???....
so kepada tuan yang empunya vespa nie..aku mohon sembah maaf la yer coz moto ko nie jadi bahan blog aku mlm nie...macam dia baca jer blog aku nie kan??actually nak tulis panjang lagi tapi esok klas aku pagi kul 8am..so yang nie jer la untuk kali nie...salam semua...

cz say : kalu aku naik mesti kena pakai baju yang ala-ala 80-an kan..baru ada classss apa lagi kak ross...huhu

Sunday, August 9, 2009

aku ke kinta city IPoh

hai semua....
last day 8 july 2009 aku ngan member-member aku ida
and fiza goes to jusco kinta city...biasa la hari minggu berjalan-jalan cari pasal..haha tak da la kita orang pergi beli barang-barang peribadi la....dah seminggu dok kat ipoh nie ada barang yang tak beli lagi....huhu aku kuar umah dalam kul 1pm...bangun tido pun pukul 12pm huu..letih sgt-sgt smlm tuh..ha bangun pun lambat uols...huhu
sampa
i ja kat jusco terkejut aku kete punya la banyak..biasa la kat ipoh nie..shopping complex kat situ jer...org ipoh ckp kalu shopping kat situ kira branded l a..padahal bagi aku biasa jer...huhu tak banyak la barang kat situ..baik kat penang best..(nak promote juga..)huhu tapi betul la tempat sendri rasa lagi best dr tempat orang..huhu masuk ja dalam jusco pusing-pusing then singgah padini..nak beli baju la katanya tapi hampeh..semuanya tak cantek langsung..tak banyak pilihan..tension jer aku...ntah la kali nie aku tak beli baju ingat nak beli kat png nanti..huhu byk skit choice...walla...dah lama pusing perut pun dah berbunyi yer la bangun tido lambat then terus kuar breakfast pun tak sempat mema ng lapo la...kami decide makan kat secret recepi..huh skali skala katakan..hhuhu

secret recipe kinta city..ipoh..

actually aku nak makan nasi ayam black paper
kat situ..tapi aku tukar menu.....huhu aku makan spageti meats balls ngan ice lemon tea..huhu fizah ngan ida makan grilled black paper chicken rice..


nie la grilled black paper chicken rice..sedapkan..yummy...


nie la yang aku makan..spageti meatballs..tgk tuh ade cheese lagi..

lepas dah habis makan-makan..aku meneruskan lagi misi aku..cewah macam nak pegi perang lak..huhu ada lagi benda yang tak dibeli...kami masuk dalam jusco...tapi pakaian kat dalam tuh hampeh tak elok juga walaupun ada diskaun sampai 70%....tapi aku dr sebelum nak pegi lagi nak beli minyak wangi hypnose..then round-round la kat area minyak wangi..serius uols memang wangi..banyak kali pikir nak beli ye la bukan murah mahal..branded punya..lancome tuh..huhu aku tny member-member aku then semua a syik cakap kalu tak beli nyesal..then aku beli la..hahhah....

nie la my new perfume..hypnose from lancome..hhuhu RM100++


nie antara barang-barang yang aku beli..huu

selain dari bar
ang-barang atas tuh..ada la lagi yang aku beli macam biskut, maggi dll..huhu banyak sangat nak masukkan kan..huhu tak sempat...lepas habis semua barang kami balik lebih kurang jam 7-00pm..sampai umah lebih kurang 8.00pm...sebelum mandi tuh sempat juga la aku wat kira-kira pasal bapa banyak dh aku belanja..korang tau bapa????
RM300 lebih..ha amik..huhu terkejut aku...tapi skali skala..haha

ida @ norida..



fizah @ meela...


cz say: penat gila balik tuh sampai sakit kaki..huhu


Thursday, August 6, 2009

MJ- you are not alone...



video



Michael Jackson - You Are Not Alone

Another day has gone
I'm still all alone
How could this be
You're not here with me
You never said goodbye
Someone tell me why
Did you have to go
And leave my world so cold

Everyday I sit and ask myself
How did love slip away
Something whispers in my ear and says
That you are not alone
For I am here with you
Though you're far away
I am here to stay

You are not alone
I am here with you
Though we're far apart
You're always in my heart
You are not alone

All alone
Why, oh

Just the other night
I thought I heard you cry
Asking me to come
And hold you in my arms
I can hear your prayers
Your burdens I will bear
But first I need your hand
So forever can begin

Everyday I sit and ask myself
How did love slip away
Then something whispers in my ear and says
That you are not alone
For I am here with you
Though you're far away
I am here to stay
For you are not alone
I am here with you
Though we're far apart
You're always in my heart
And you are not alone

Whisper three words and I'll come runnin'And girl you know that I'll be there
I'll be there

You are not alone
I am here with you
Though you're far away
I am here to stay
You are not alone
I am here with you
Though we're far apart
You're always in my heart

You are not alone
For I am here with you
Though you're far away
I am here to stay
For you are not alone
For I am here with you
Though we're far apart
You're always in my heart

For you are not alone






aku dalam delima..tolong....

hai..hampir seminggu aku kat ipoh nie yer la sambung balik stdy yang dah aku tinggalkan selama 2 bulan lamanyer..huhu (bosan gila cuti lama)...balik ke ipoh hari tuh my mom yang hantar ngan my brother...rasa macam malas lak nak pegang pen, ngadap buku-buku, main ngan angka yang berjuta-juta..hehe tapi nak tak nak kena la juga..aku kat sini bukan nak cita pasal stdy tapi ada juga la berkenaan dgnya..huhu aku sebenarnya nak minta pendapat korang semua...untuk pengetahuan korang semua..aku sepatutnya menamatkan pengajian aku hujung tahun nie..tetapi di sebabkan jadual waktu aku clash aku terpaksa xtend satu semester lagi..yang mana semester depan tuh aku hanya amek satu subjek jer...aku rasa tak ada semangat jer nk stdy..rasa macam nak berhenti stdy pun ada la...sampai macam tuh skali la aku pikir..sedih sangat-sangat uols....aku dah bincang ngan ketua akademik aku pasal hal nie..aku ingat tak nak la xtend coz of 1 subject only tapi tetap tak boleh...dia cakap jadual waktu tak boleh nak ubah dah...aku dah tak tau nak buat macam mana lagi...untuk pengetahuan korang aku penah carry satu paper and sebab tuh la ku jadi macam nie...aku redha ngan semua nie tapi masalahnya sekarang aku tak tau macam mana nak bagitau kat mak aku pasal hal nie...harap korang semua dapat tolong aku...kesian kat dia..2 3 hari nie kepala otak aku serabut sangat-sangat...dah la kawan kat ipoh nie pun kurang..bukan tak ada tapi kawan-kawan aku kat sini(ipoh) tak sama ngan kawan-kawan aku kat kampung....edan...danial..choq..erdaus..mat rodin yang slalu support bila aku ada masalah...aku dah tak tau uols nak buat macam ner lagi...korang tau masa aku ngah bincang ngan ketua akademik aku..bila dia cakap yang "kamu nie saya tengok lemah sikit, tapi kamu ada inisiatif nak belajar. kehadiran bagus"...time tuh aku rasa dunia aku jadi gelap tetiba..yer la sedih sgt..air mata tuh dah bergenang di kelopak mataku yang cantek nie...hahah tapi apa-apa pun aku trima ksh sgt-sgt kpd sesapa yang sudi bg pendapat, nasihat atau apa-apa la kat aku..aku nie jenis yang cpt give up...so aku harap korang dapat la tolong aku k...




ku mengharapkan sinar yang cerah dalam hidupku.....tapi ianya menjadi mendung tatkala ku ingin merasainya...


cz say: Ada hikmah disebaliknya....