CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS

Wednesday, August 12, 2009

moto berpenyakit.....

seharian yang agak memenatkan bagi aku hari nie...kelas bermula jam 1030am sampai la 330pm...agak memenatkan juga la dengan cuaca kat ipoh nie panas tersangat...aku dah rasa macam dalam ketuhar dah..huhu dah la panas kat luar, ingat dapat la menyejukkan badan bila sampai dalam kelas tapi ibarat lari mulut buaya nasuk mulut naga..hahah kat dalam kelas aku tak ada elektrik..arghhh tension gila....macam pergi sauna dah..nak blaja pun rasa x selesa...berair atas bwh...maka terserlah lah natural beauty masing-masing...mana tak nye...make up bagai nak rak cair dek kerana tak ada letrik..amek ko...(tapi bukan aku ok...)heheh...
tapi tuh suma dugaan orang cakap...susah-susah dahulu senang-senang kemudian....mana tau satu hari nanti dapat keje bagus ha ko pasang la bapa banyak aircond yang ko nak kan...huhu biar macam kat kutub utara sejuknya tuh...dah aku bukan nak crita pasal suma tuh...panjang sgt aku rasa mukadimah aku nie..hahah aku nak tanya korang la....kalu korang la, orang bagi kat korang moto vespa korang naik tak??naik pergi mana-mana la..kolej ker...u ker..mana-mana jer la..korang nak???nak??? mesti tak nak kan....yer la moto vespa apa class kan zaman skarang..skarang zaman LC, NOUVO, JILERA dll la..aku pun bukan kaki moto sangat cuma kali ne aku tertarik ngan satu benda nie...


cantek tak moto nie??huhu



cube korang tengok moto kat atas tuh...kalu korang sanggup tak nak naik moto yang dah di make overkan sedemikian rupa..hehe mesti malu kan??tapi ada juga orang yang tak malu n they proud with it....moto vespa nie aku jumpa masa otw balik dr kampus tadi..masa ngah jalan ngan member-member aku nun dari jauh dah nampak "berseri-seri" dah..huhu aku pun apa lagi capture la untuk tontonan korang...kadang-kadang tertanya juga aku sendiri..apa diaorang rasa yer bila naik moto nie..kalu yang original kaler takper nie dah macam kena sopak..ha jangan H1N1 sekarang nie....tapi at least dia tak malu dengan apa orang cakap..vespa nie kan lebih kurang macam warisan la juga kan..bukan senang orang nak ada skarang nie..aku rasa kalu nak beli macam nie pun susah nak ada lagikan???....
so kepada tuan yang empunya vespa nie..aku mohon sembah maaf la yer coz moto ko nie jadi bahan blog aku mlm nie...macam dia baca jer blog aku nie kan??actually nak tulis panjang lagi tapi esok klas aku pagi kul 8am..so yang nie jer la untuk kali nie...salam semua...

cz say : kalu aku naik mesti kena pakai baju yang ala-ala 80-an kan..baru ada classss apa lagi kak ross...huhu

6 comments:

edan coba said...

Taniah laa CZ.
skunk u da pandai menggunakn bahan2 asal jumpa utk bahan penulisa u!!!
Nice story...!!!
Yg penting!!! nk ker u pakai ala2 80-an.. (ohhh plzzzz!!)
Rasanya i akan berpaling dari melihat u sebegitu sadis!!!!
i buat2 x kenal!!!!!
(voley cm tu?!)
he3x!!!
:P

CZ's thinking. said...

harusla ala-ala wartawan gtew kena mencari material untuk dijadikan cerita u..hhu i mmg tak nak..u tuh mesti nak kan??plsss la

ayisy said...

Huhu... Kalau dah minat, mmg dah tak pikir malu... Buat apa dgr kata org. Janji apa yg kita buat tak salah dan tak menyusahkan org. Hehehe...

Aku minat motor, tp kalau make up macam dlm gambar tu, hehe, aku tak minat. Tp ttp respek pemilik motor tu.. :)

CZ's thinking. said...

betul tuh...kalu minat apa org nak ckp dah tak pikir dah..malu pun hilang..hehe..

Cikgu Adham said...

saper py scooter tu?

CZ's thinking. said...

ntah la cikgu..stdent punya la kot..huhu