CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS

Thursday, August 6, 2009

aku dalam delima..tolong....

hai..hampir seminggu aku kat ipoh nie yer la sambung balik stdy yang dah aku tinggalkan selama 2 bulan lamanyer..huhu (bosan gila cuti lama)...balik ke ipoh hari tuh my mom yang hantar ngan my brother...rasa macam malas lak nak pegang pen, ngadap buku-buku, main ngan angka yang berjuta-juta..hehe tapi nak tak nak kena la juga..aku kat sini bukan nak cita pasal stdy tapi ada juga la berkenaan dgnya..huhu aku sebenarnya nak minta pendapat korang semua...untuk pengetahuan korang semua..aku sepatutnya menamatkan pengajian aku hujung tahun nie..tetapi di sebabkan jadual waktu aku clash aku terpaksa xtend satu semester lagi..yang mana semester depan tuh aku hanya amek satu subjek jer...aku rasa tak ada semangat jer nk stdy..rasa macam nak berhenti stdy pun ada la...sampai macam tuh skali la aku pikir..sedih sangat-sangat uols....aku dah bincang ngan ketua akademik aku pasal hal nie..aku ingat tak nak la xtend coz of 1 subject only tapi tetap tak boleh...dia cakap jadual waktu tak boleh nak ubah dah...aku dah tak tau nak buat macam mana lagi...untuk pengetahuan korang aku penah carry satu paper and sebab tuh la ku jadi macam nie...aku redha ngan semua nie tapi masalahnya sekarang aku tak tau macam mana nak bagitau kat mak aku pasal hal nie...harap korang semua dapat tolong aku...kesian kat dia..2 3 hari nie kepala otak aku serabut sangat-sangat...dah la kawan kat ipoh nie pun kurang..bukan tak ada tapi kawan-kawan aku kat sini(ipoh) tak sama ngan kawan-kawan aku kat kampung....edan...danial..choq..erdaus..mat rodin yang slalu support bila aku ada masalah...aku dah tak tau uols nak buat macam ner lagi...korang tau masa aku ngah bincang ngan ketua akademik aku..bila dia cakap yang "kamu nie saya tengok lemah sikit, tapi kamu ada inisiatif nak belajar. kehadiran bagus"...time tuh aku rasa dunia aku jadi gelap tetiba..yer la sedih sgt..air mata tuh dah bergenang di kelopak mataku yang cantek nie...hahah tapi apa-apa pun aku trima ksh sgt-sgt kpd sesapa yang sudi bg pendapat, nasihat atau apa-apa la kat aku..aku nie jenis yang cpt give up...so aku harap korang dapat la tolong aku k...




ku mengharapkan sinar yang cerah dalam hidupku.....tapi ianya menjadi mendung tatkala ku ingin merasainya...


cz say: Ada hikmah disebaliknya....

3 comments:

Farhana said...

Laa.. Awat tak carik cheq jaa.. Ibaratkan sbg edan jaa.. Heehee.. Cheq pn kat ipoh jugak study.. Huhu..

Jgn laa camtu.. Satu sem jaa pn.. Alang-alang sgt kalau nak berenti study.. Tapi tu laa.. Semuanya trpulang pada diri kita.. Kita je tau ape yg trbaik utk diri kita.. All the best CZ..

edan coba said...

tol jgk madah Saearh tu!!!
Keh3x..

well CZ it's up to u! Besabar lah n lupakan MASA!!.. i mean jgn terlalu mengira detik2 pembelajaran tu..
jszt fokus 4 da study n do ur bezt effort!!! U know ALLAH will help u!!
Cewwwwwwwwwwwaaaaaa!!!
ala2 Ustz. Bahyah
:P

CZ's thinking. said...

huhu..tq saerah for ur comment..huu ipoh kat ner leh jumpa??.

tq kat ros...