CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS

Saturday, February 7, 2009

perak Oh Perak....

hai suma..aper habaq??huhu harap-harap ok la hendaknya k...huhu lama x da entry baru kan??untuk post kali nie aku nk kongsi ngan korang about politic skit...huhuh bkn aper masalah politik yang jd kat PERAK skang menarik minat aku untuk berbahas(gitew...huhu)....
hurmm skang nie perak kecoh ngan politiknya yang semakin huru-hara...aku pun hairan la ngan politik zaman skang..macam2 benda yang jadi dalam politik masa skang...mana satu betul pun aku tak tau..(xpnh amik port pun sblm ne)...macam kat perak nie..blh dikatakan sbg satu cnth la yang politik kat ngr kita nie skang dah jadi macam2(retak menanti belah)..yang kuar parti masuk balik la...yang dah org pilih untuk bela nasib rakyat tuh x wat keje la..bila media bangkitkan isu-isu pasal ngri or yg ada kena mengena ngan diaorg, ha mula la nk marah la..nk slahkan media la..ishh macam-macam lagi la...macam kat perak hari nie aku baca dalam paper, sampai nk saman SULTAN yang mana sultan pada zaman dulu adalah org yg plg takut untuk rakyat menderhahaka???tapi skang pihak2 pembangkang amnya PKR khususnya dah pandai, dah mula tnjuk taring diaorg smpi nk saman pihak2 yang berkaitan termasuklah sultan yang menjaga kemakmuran ngri mereka tuh...dengan alasan sultan telah menyalahgunakan kuasa yang dia ada...gila x??pls la..he is sultan ok!!! he know what he is doing..which one is rght and which one is not for his state....betul x??kadang2 aku pikir diaorg nie x da otak ker??smpai nk menderhaka kat sultan sendri..dah org suruh letak jawatan tuh letak jer la..nie mash lagi nk tunjuk hebat la kunun....bila jadi benda2 macam nie kat diaorg, mula la nk ikut undang2 la...aper la...bila time dioarg???ntah la..cuma aku harap sumanya akan baik and aman macam dulu balik...jgn la jadikan ngra kita nie yg aman damai lagi tenteram nie macam di GENTING GAZA plak..renung2kan lah ok...

1 comments:

edancoba said...

huhu.. mmg penin sngt c.zul!! bserah ajer lah.... coz kita nie x mmpu ubah pikiran diorg tu.. kecuali sndri fhm n ubah