CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS

Monday, February 23, 2009

bicara Hati


hurmm...today i got a very bad news(xder la teruk ner pun)..macam besa la hari nie kelas aku kul 8am...so kul 730am dah gerak la g..as usual aku akan membuat la greeting2 ku kepada sesiapa yang berkenaan ..huhu slps beberapa minit kemudian msg yg di hantar kepada yang berkenaan berbalas....im really exciting to get that msg...(besa la kalu mengharap)..jeng..jeng..u guess what???mesti la tak tau kan...tapi biar la aku just mentioned kat sini umpama seperti "YANG DI KEJAR X DAPAT, YANG DI GENDONG BERCICIRAN" ....aku rasa seperti gelap sementara duniaku(drama gitu)..sentap la kejap uols...yer la selama nie i always caring bout that person..tny kabar..always every morning n nght aku akan msg ucap greetings kat dia....nie aku tension sgt2 pikirkan pasal nie..tapi aku xde la pikir sgt kan coz aku tak nak this matter will ruin my life....(propa sgt )..tapi tuhan sj yang tau macam ner perasaan aku kat dia n perasaan dia kat aku...dia dah jelaskan kat aku yang kami ttp akan mcm biasa berhubung cuma!!! dia dah ada priority...but i dun mind..as long as long i suka dia, dia leh tima i cukup...betul x???(matila SS)...this is fact ok..huhu....aku betul2 perlukan nsht kawan2 suma kat sini...macam mana aku nk handle this matter...plzz k kawan2...i really appreciate ur coperation guys....


Tuh la hidup kan, ada pasang surutnya..kejap ok kejap tak ok..tapi bagi orang2 yang banyak bersabar mesti leh handle kan masalah2 macam nie....manusia tak sumanya sempurnakan...bila jadi benda2 macam nie everything playing in my head right now...terlalu macam2....mula la aku memikirkan benda yang x sepatutnya(bukan keje gila k)....aku nie self confident memang low skit..cepat sgt rasa rendah diri, rasa diri nie x sempurna sgt mcam org lain..tapi bila pikir2 balik kawan aku slalu ckp..i should be grateful to be like this now..for those who bad then me how????nasht2 yang macam tuh la yg buat smgt aku naik balik..thnks again guys...k la dah xde paper nk tulis..i just hope if u have any comment just drop it ok..


p/s: aku mengaku kau bukan yang pertama..tapi aku berjanji kau yang terakhir...

9 comments:

edancoba said...

C.zul i tau mmg payah nk mnerima perpishan.. Perit mcm pisau nie siat2 hati kita. But, think POSITIF!! Cba jga snaraikn perilaku2 positif nie.. insyaallah, ia akn mmbantu u lebey bijak menanggani pemaslahan ini. Ingat jga Ibu yg di kg.. Harapn die tinggi nk tngok anak2 die barjaya.. Sia2 lah klu u turutkn nafsu yg hari2 klu bley nk swh u musnah dlm dunia sementara nie! Jgn mengalah pd nafsu c.zul!!! I tau u kuat! K c.zul.. Ingt kami ade sentiasa d sisi u... Biar ssh snang kita sama2!! i bangga u jd kwn paling baek i dlm dunia ini tau!!! :D

CZ's thinking. said...

owhh kak ros..thks so much k..really appreciate...tq..k u too

edancoba said...

C.zul! Nk tnya nie.. u ltak pic pompuan berendam 2 wat da meaning?
x der kaitan lah ngn tajuk 2 nok...
@ u ader penjelasan laen?!
tolong jawab...

CZ's thinking. said...

meaning dia..hdp aku semakin tenggelam dalam dunia aku sendiri??ada paham??

edancoba said...

Ohhh haruzzzz g tu..
Smbil wear snocling suits ja!!
Cba utk menyelam.. Hmmm o.k i fhm..

danielle said...
This comment has been removed by the author.
danielle said...

well..i noe the person that u would try not to mention nit..kekurangan diri,kelemahan diri ketidakpuasan diri...all this are subjective. even though u are a perfect person doesn't mean u can handle all these matter...even though aku pon feel like that, hurm well, somehow u shud noe that apa yg u nak memang tak kan kekal dok. i heard so many things when u called me, telling me...n u even try to put me under ur shoes...memang yg tu soklan standard u n da byk kali i jwb dengan jwpan yg x seberapa standard. well, u da besar kene pandai pikir n solve ur probs in good ways, jgn lak meranakan diri..macam u punyer peribahasa tu..for me, the simplest way is try to put urself aways from probs n be positve. i pon x la perfect sgt..but i`m heppy the way i am now...lonely is others things, so...just skip it...

p/s edan, correction-->snorkerling(intransitve verbs)...hehehe

edancoba said...

Tul pa Neng kata.. haa c.zul u kna pikir pasal u sama! U msh study n u must gv a 100% to ur study!! U x nk cmerlang dngn sgulung ijazah ker? Cinta2 nie tolak tepi dulu.. klak nnt u dh bkerjaya, u anytime bley bemain cinta!! X g tu c.zul...
i x nk u fail tau.. kecian u asyk repeat jaa! Merugieykn masa u nok...
think that closely!!!!!

edancoba said...

eh slap!!! twisely....
hehehe...