CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS

Sunday, February 22, 2009

Tired day.....


hai suma..hurmm penat sgt hari nie..the whole day kuar g shppg(mcam byk brg lak huhu)...smalam tido lambat ber "online" sampai kul 2am..then pagi tadi bgn tido lambat..huhu kul 12pm kot..tapi besa la time nie la aku leh bgn lewat pun coz weekend day kan??....actually nk bgn lewat lagi tapi ada la makhluk2 yang mengacau ku tido tadi pgi..(matila...)yer la ngah sedap2 aku tido melayan cerita mimpiku tetibe!! dak umh jerit dari bwh suruh bukakan pintu coz x bw kunci..eee..geram nyer(terbantut tido i tau)hahha..tapi xper la dia umpama kejutkan aku dari mimpi-mimpi ngeri aku...kalu tidak matila aku kul baper nak "menqeloh" (bhs penang)....heheh..ok back to our story...mlm sebelum tuh..aku dah janji ngan fizah nk kuar ngan dia hari nie la...janji ngan dia kul 2pm..dia nk g YIK FONG(one of the poor mall complex at ipoh) nk bli aper tah katanya la...aku pun pg tuh wat la deal ngan pakcik teksi(ha korang jgn memain)hahha...suruh dia mai amik kami kul 2pm..tepat kul 2pm dia dah sampai kat depan umah aku...dia pun kol la aku..

pak cik teksi: hello ha pak cik dah ada kat depan umah nie..

aku : kat mana?tak nampak pun??(kononnyer dia slp umh la)huhu

pakcik teksi : nie kat blakang skit..td ada kete merah kat depan umah hang...

aku ; ok...


pastuh kami g amek fizah then terus g sana..nasib la jalan xjem hari nie..huhu otw g tuh punya sembang la aku ngan bapak teksi ituh..besa ramah kot2 dapat tambang free kan..hahhaha...sampai ja masuk la kedai2 yang ada distu...fizah beli kasut aku bli baju(baju lagi)..,,baru nk jmt....pastuh g jusco plak coz fizah tingin nak makan steamboat(jhonny restaurant)...memandangkan nie 1st time dia g mkn situ, so aku la yg membuat pesannya..harusla aku di beri keutamaan..hahha kami order set B then nasi ayam thai bbq..ade la lagi mls nk gtau karang ckop aku blgak la plak..hahha(lari konsep)...yang lawak nyer...peruik tuh kami dah masukkan ingrediants dia tapi still not boiling..aper crita uols bagi kat kami periuk rosak ka???rupa2nya suis dia problem..aku pun pggl la waiter kat situ then dia adjust2 skit then ha...sampai membuak2 dia mendidih..hhuhu...mkn dua org order mcm2..sampai fizah ckp apa..perut dia cekang ko..hahah nk mkn sgt kan..aku ckp mkn smpi kenyang...tapi ok la mkn kat situ murah la xder la mhl ner sgt pun..bajet dlm rm100 pun cukup(promote lagi tuh)...org kat jusco tuh punya la ramai..mgkin ipoh nie dh xde sphpg mall len kot...(mmg tuh ja yg ada)...hbs round2 wat tawaf kat situ call pakcik teksi tadi balik..smapi umh dlm kul 8 lebey...i am really tired..my leg is so pain cause work too much...huhu....
p/s: kuar jalan duit pun ikut kuar jalan..hurmmm :(

6 comments:

danielle said...

taniah..its look lyke ur life more like a model life`s...pigi berjalan2 sana sini, booking taxi, ate at johnys buy sum clothes!!!...so lavish!!!...btw, u have been tag by me...go to my page...ciao...

~x0x0x0~

edancoba said...

Hamboi die..!! Shopping mcm nk ke festival filem2 plak..!! N yg penting 2 "bapak taxi"...
Dapt murah lah 2.. taniah
uuuhhh!!!!!!!!!

CZ's thinking. said...

hahha uols...

to chenelle : im waiting so long to read ur new entry and also ur comment..and at last u appear..huhu
bkn mcm tuh la..bkn model life's..aku xtau nak awat aper2 kat umh..g tmknkan fizah...

to kak ros : biasa la skali skala kuar..bkn mahal pun skit2 jer...karang hang jg komplen asyik2 baju tuh ja...

CZ's thinking. said...

hahha uols...

to chenelle : im waiting so long to read ur new entry and also ur comment..and at last u appear..huhu
bkn mcm tuh la..bkn model life's..aku xtau nak awat aper2 kat umh..g tmknkan fizah...

to kak ros : biasa la skali skala kuar..bkn mahal pun skit2 jer...karang hang jg komplen asyik2 baju tuh ja...

CZ's thinking. said...
This comment has been removed by the author.
edancoba said...

dak aihh kak x komplen aaiiihh!!! Tp kak x suka pula klu mmbazir slalu.. Tp klu betul2 perlu 2 laen lah!