CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS

Monday, April 6, 2009

Percaya @ tidak???percayalah.....


assalamualaikum....


Apa kabar semua??harap2 sihat la yer..huhu dah lama rasanya aku x mengupdate blog aku nie..memang lama sgt2..hurmm im really2 bz..byk sgt keje, assgnment la test la..mcm2 benda lagi la.tension aku..sampai member2 aku ckp x update story baru ker???minta maaf la yer..im a bz person..:p yer la sbln jer lagi nk final exam...stdy ntah ke mana2 lagi..:( arghhhh...mls la nk ckp psal stdy nie...


actually there's a lot of story that i wanna share with all of you..but for my entry this time i want to story to you guys bout what was happened to me last week when i back to png..huhu...sj la aku nk share this bkn aper aku rasa mcm nk tulis la(blog aku suka hati aku la..) :p..


last week on friday 3rd of april..aku balik penang...hbs2 kelas kul 5pm terus balik umh..siap2 nk balik png..rest2 jap coz bus aku jam 630pm...so i still have time..baju2 suma dh siap kms(smgt nk balik..hehe)...kul 545pm syira dtg amek..aku balik ngan fizah skali( org kampung juga)..haha sampai bus terminal around 6pm..terus g kaunter tkt amek num bus...syira ngan bf dia pas hantar kami trus blah...g mana ntah..btw tq syira..huhu...so tunggu la aku ngan fizah nie macam tggu buah nangka yg tak mau jatuh..bus janji kul 630pm tapi smpai lewat 15 minit..geram gila aku..dah la pns..cair segalanya tau..hahah sesampai nye bus aku nie pun naik la...dah naik ingat nk jln trus la...rupanya tak..(nie dok tggu sapa lagi tak tau)???punya la lama..last2 730pm juga bertolak..haram J sungguh bak kata kwn aku tuh..(siapa dia?)....as usual la bfr i depart(wah kelaz mcm naik flight) i'll inform to my friends to fetch me at the usual place..then ok la...hurmm kalu korang nk tau..bus blm lagi kuar ipoh aku dah pengsan(lth sgt)hehe..sedar2 dah ada kat taiping..ha ko punya la lama aku hentam tidoq!!!....sampai ja kat sg nbg edan ngan choq dtg amek..tuh lagi satu hal..aku nie dah macam statute of liberty dah tggu diaorg kat terminal tuh..selalunya aku sampai dioarg dh ada..nie sbliknya..dah la hp aku bateri kong...kol la gn public tny kat mana..nu...kat qb lagi..kelebek pa tak tau..hehe( hai kak ros dok p buat vouge ka kat sn)..hahah tapi sbq ja coz menumpangkan..hehe btw edancoba jasamu ku kenang..propa sgt ayt ituh....hurmm balik nie xder la kuar sgt coz got not enough members so just gitu2 jer...dok umh jer la...jg anak..hehe...aku balik hari ahadnya tuh,,cti kjp jer balik hjung mggu katakan..hehe..tapi best dpt juga aku release kalu kat ipoh mau mati kutu aku..:)

passport????

hurmm..korang mesti heran kan apa kena mengena passport nie ngan cita aku balik penang kan??(konpius2..)actually pasal passport la aku nak cita nie...sblm aku balik ipoh hari ahad tuh..aku kat umh jer la..kejap2 aku kat umh, kejap2 aku g umah kak aku yang x sebara jauh tuh...tak tau nk wat per..tuh la keje aku...bfr that i do my assgnment yg aku bw balik tuh dulu..baru kuar tdk mampus tak wat isnin nk kn hantar dah la individu...dah dok kat umh tuh phm2 jer la..macam ccg kpnsn..tak tau nk dok diam..ada ja yg aku nk wat...mkn jgn tny la..hehe wajib...hermm...nk kms baju2 awal lagi so aku lpk dpn tv tgk cita tv3..layan la jap..png pun dah pns skang(coz nk hujan..hehe)....plan tuh actually nk mandi la..masuk bilik nk tkr baju, aku g la buka almari dlm bilik aku tuh...tarik punya tarik aku jumpa la my dad's passport...aku pun tgk2 la isinya...tetibe jer aku rasa lbh krg sebak la...u guess y???kalu korang nak tau..untuk pertama kalinya dlm hidup aku yg dah pun berumur 23 tahun nie...i just know my dad's birthday...3rd FEB 1946....yang aku slalu tertny2 sblm nie dan yang tak pernah terpikir nk tny ms he still alive...mesti korang x percaya kan???ha tuh la kebenaranya...hurmm...rasa macam lawak la plak kan....anak sendiri tak tau besday bapa dia...tapi nk wat mcm ner dah terlambat...:( at last aku tau juga besday my dad..hehe tuh la yg sebenar2nya...ok la aku cioa dulu..dah ngtk esok kelas awal...:)

p/s: bila la nak ada passport sendiri, yg dipenuhi cop2..heheh


3 comments:

edancoba said...

Hamboi..die!
Dok umah sniri pon mcm CHACHING?
Ohhh!GGGGRRRRRRRR........
bnyk dosa kot?!!
:P

Hehehhe..
*matieylaa kna carutz*

CZ's thinking. said...

hey..cacing lain la..hahah ckp aku..dia pun sm..tuh perumpaan jew..hahah
hang lagi byk dosa tau..kat aku lagi...

edancoba said...

Dosa kat hang? hamoi3x... bla yg aqu derhaka kt hang? aqu x penah mcm 2.. setiap kali aqu jmpa hang mestiey aqu cium tangan hang tanda hormat tp hang yg tepiz tnagn aqu hang kata aqu mcm2!!! smpai hati...
*drama kembali lg*

Aahahhaha!!!!
:P