CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS

Sunday, March 8, 2009

Selamat Hari lahir....

salam....time aku tulis blog aku nie dah pun masuk hari ahad huhu(8 MAR 2009)....seharian aku kat umah hari nie..tak der la seharian kuar juga la pegi YIK FOONG ngan fizah n noor..pegi wat laptop aku ade 'driver' poblem skit...at last aku blh dgr lagu guna headphone....huhu sedey tak??yer la sblm nie bkn x leh guna tapi xder guna sebab cucuk headphone laptop speaker pun dengar juga....skang nie kat ipoh ptg jer hjn..tiap2 hari...tapi alhamdulillah la kurang la juga pns nyer walaupun kdg2 sblm nak hujan tuh panasnyer..ya allah rasa macam nak mandi ais jer..huhu


semua orang akan ingat bila hari lahir dia, teman rapat adik beradik dan sewaktu dengannya tapi kita ingat tak dengan hari kelahiran Nabi junjungan kita???aku sure sekarang nie kalu kita tny anak2 muda bila nabi kita lahir mesti ada yang tak tau...betul x??itulah manusia...sentiasa lupa dan leka ngan duniawi..huhu aku pun kadang2 lupa juga pasal2 benda yang macam nie tapi biasa la manusia tak semuanya sempurna..ada juga silapnyer..hurmm memandang esok hari isnin 9 March 2009 kita akan sambut Maulidur Rasul..so aku nak share la skit ngan korang suma pasal nie...dunia2 juga akhirat jgn lupa..heheh seperti yang kita tahu, sambutan maulidur @ maulud nabi di sambut tiap2 tahun di negara kita bagi memperingati lahirnya nabi kita iaitu Nabi Muhammad SAW...antara aktiviti yang selalu diadakan adalah seperti perarakan , ceramah2 ilmu..macam2 lagi la..aku ingat lagi dulu masa arwah bapa aku ada lagi kalu x silap aku masa tu tahun 1996 macam tuh la..masjid kat kawasan umah aku tuh(Simpang Empat,Genting) ada wat majlis sambutan maulud nabi nie la...then diaorang wat perarakan(pertandingan tuh)yang mana setiap ksn hantar wakil masing2 la...kawasan perumahan aku antara yang terlibat la..masa tuh arwah bapa aku pengerusi kat taman tuh so dia la yang handle suma..berkumpul la suma pgi tuh..bkn org2 tua ja budak2 pun ada juga..aku pegang sepanduk lagi time tuh..hahah lawak gila bila ingat2 balik...kitaorang johan perarakan masa tuh..ada lagi piala tuh kat surau umah aku..best sgt time tuh..tapi skang dah xder lagi benda2 macam tuh..ada bkn xda cuma xde macam dulu lagi..byk org wat kat dewan2 besar dah...sekarang nie kalu ada pun orang ramai lebih suka dok kat umah and anggap hari tuh sbgai hari cuti umum..nak rest kat umah katanya la.....macm2 la alasanyer..huhu nie tadi masa ngah berjalan2 ngan cik google terjumpa la pic sambutan maulidur rasul..so aku post kat sini wat tatapan korang...huhu








tuh la antara gambar2 yang sempat aku jumper tadi..huhu...sambutan2 macam nie juga dapat mengeratkan lagi hubungan antara umat islam di ngr kita nie..macam yang kita lihat di kaca2 televisyen skrg nie macam2 yang jadi kat ngr kita disebabkan oleh perasaan tak puas hati antara satu sm lain...masing2 nak tunjuk kuasa..nak tunjuk hebat...orang bukan islam tgk org islam gaduh sesama islam diaorag happy sebab aper??sebab kita nie BODOH nak jatuhkan bangsa sendiri...dengan adanya sambutan yang macam nie at least dapat la juga tak byk tapi sedikit ilmu yang sgt bernilai bila kita join aktiviti yng macam nie...untuk pengetahuan korang nabi kita telah meninggalkan kita lebih kurang 1000 tahun dah..satu tempoh yang sgt2 lama...aku pun bkn la sempurna sgt tapi at least aku tau juga bila tarikh lahir nabi and apa itu maulidur rasul....
ok la aku pun dah ngantuk dah..hope korang enjoy k ngan this entry, aku tak der nak ckp or tujukan kepada shiapa2 just untuk memperingati diri sendiri dan uols suma supaya tak lupa ngan hari yang bersejarah macm nie..huhu


p/s:janganlah kita lupa siapa diri kita...yang suatu hari nanti pasti akan kembali kpd-Nya juga

6 comments:

edancoba said...

Mak insaf truz bc blog u nie nok... aaaahhhhh!!! Betapa bedosak nyaa mak!!! Lebey2 lg tingin nk branak!!!!!!!!!!

CZ's thinking. said...

harusla bertobat..ingat tuhan sama..haha it just a reminder to us...dunia skang dah goyah dgn sikap manusia yang pentingkan diri sendiri

edancoba said...

contoh : c.zul sniri.. hehehe

danielle said...

hurmmm...cik zul wuht happen to u?...ever since i read ur blog, its ol about BP...lain beno citer nyer dulu...hurm, xper la...

~x0x0x0~

edancoba said...

12 MAC!!! SELAMAT HARI JADI gak kat u..
waaaaaaaahhhhh u dh smkin tua!! Kedutan ade x? Ahaha..

CZ's thinking. said...

to nelle: dapat hidayah kot dok..huhu