CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS

Wednesday, November 12, 2008

MIZ U Dad!!!

just now, when i having my lunch, tetiba je tingat my late father...tingat masa dia tgh ada dulu..huhuu
masa time sekolah rendah dulu time standard 1-3 dia slalu dtg kat aku ngan my brother time rht..tmankan mkn..hehe ha mkn smpai x hingat la masa tuh hbs satu satu dia blikan..sweet sgt..then balik skolah aku ngan adik aku nnti tggu dia jemput...tggu la dua2 org kami kat tpi pdg tuh...sampai adik aku tuh terseliuh tgn main ms tggu my dad amek..huhu kadang tuh ms time mkn kat umh sm2 ada sj benda yang dia nk wat lawak...sampai pnh one time tuh my mother tgh dok smyg 1st rakaat..my dad making joke..trus dia stop smyg gelak...huuu
tapi suma tuh dah xde lagi dah...kngn jer tgl...i've 2 accept that my father was leave me 4 ever..,,kdg2 tuh rasa sunyi juga bila dia tak der....really miz his voice...his face..but what can i do..its all fate that i hve to accept....ada juga bila tgk2 kwn aku yg msh ada ayah, ayah diaorg kol tny kabar...kuar sm...aku cuma smpat rasa kash syg dia 14 tahun jer..tuh pun aku rs blm ckup lagi untuk aku..umur 14 tahun mana tau lagi aper2 ms tuh...blm ckp matang nak pkirkan pasal kash syg..then bila aku dah mngkat dewasa, baru aku rasa khlgn dia sgt2...rindu sgt2 nk pgl "Pak"..tuh pgln aku kat my dad dulu...he is the best father that i ever had,,sggup susah pyh cr duit nk bsrkan kami 9 bradik..wpun mcm2 terpaksa dia hadapi..he haS to owe money frm my relatives because want to pay my sister spm's fees...yer la masa tuh kan mahal about 100 smthg..tapi dia cr jg duit demi kmi adik bradik...kdg2 tuh aku kesian kan tgk dia tapi apa aku blh buat masa tuh??? aku pun msh skolah lagi..then skang bila kami suma dah besar2 dia plak dah xda..xsempat nk mkn jsa kmi adik beradik...byk sgt kngn kmi adik bradik ngan bapa aku..ingat dulu aku ngan adik aku slalu ikut my dad g kbun durian...aku ngan adik aku dia ltk dlm bakul besar kat blakang moto..heheh sweet sgt ms tuh....malu pun ada juga...tapi best...heheh im olso feel pity 2 my mom..she has nobody after my dad passed away..sometimes she's crying...but...hurmmm i olso sad when think bout this...i never told anybody bout my sadness..let only myslf know bout my sadness...i dun want anybody feel pity to me...whatever is this, i have to move on with my life...i still have my mom that need me...kat luar tuh spe yg still hve a fther jg la elok2..mcm aku nih dh xde dah xleh nk wat aper..wpun aku mngs air mata darah skali pun dia x leh hdp balik...at least aku syukur jg dapt jg dia ms time tgh skit tuh smggu..smpt la jg mandikan dia.lap kan bdn dia...dlm skt2 dia tuh pun, wpun dia xleh ckp coz strok sempat lagi dia nyanyi lagu kat anak sdra aku yg ms tuh tgh ngs..kunun nk pujuk la..huhu ok la aku dah xlarat nk taip dah nie...karang roomate masuk kantoi tgk dok ngs..huuh


TO MY DAD, MAY GOD BLESS U N PUT U AROUND A GOOD PERSON....AMEN..
I REALLY MIZ U DAD..
LOVE U SO MUCH... :(

2 comments:

danielle said...

just finished making my milo..haha,
cik zul, zedey lar entry u kali neh...nape tetiber layan felink neh...its ok , past is past...more u try to remember it, its more pain y`ll gain...yep, i`m try to apprecitae wat my mother n my father done to me all the way, till i reached this part...my maksu olso..thanks..jgn sedey2 keyh, make ur mom proud....
Be who you are and not what others want you to become..

edancoba said...

Me too..
Moga bapa kiter snntiasa d cucuri rahmat!!! AMIN